BLOG

Descoperă Obiectivele Turistice din Sălaj

blog image gallery
blog image gallery
blog image gallery
blog image gallery
blog image gallery
blog image gallery

Dacă vă doriți să vă rezervați o vacanță relaxantă la noi, suntem siguri că vă veți bucura din plin de această binemeritată pauză de la viața cotidiană. Pe lângă toate facilitățile pe care le oferim la Pensiunea Sophia, noi vă recomandăm să vă dedicați măcar o zi pentru a descoperi obiectivele turistice din zonă, din județul Sălaj. Fie că optați pentru o vizită în orașele apropiate sau preferați să faceți o escapadă reconfortantă la complexurile cu ape termale, orice excursie este binevenită. 

Care sunt principalele atracții turistice din Sălaj?

Deși lista ar putea fi mai lungă, le-am ales pe cele mai apropiate de locația noastră:

Băile termale de la Tășnad sunt la doar 30 de km de pensiunea noastră și sunt în topul preferințelor turiștilor, mai ales în sezonul estival. Ştrandul este întins pe o suprafaţă mare, cu multă verdeaţă, cu terase, vestiare, teren de fotbal, de volei și multe şezlonguri disponibile tuturor. Sunt patru bazine cu apă termală, un bazin pentru copii şi încă unul cu apă rece. O locație ideală pentru o zi încântătoare cu familia!

Băile termale de la Mihăieni sunt chiar mai aproape de noi, la doar 25 de km. Aici, veți găsi cinci piscine, una acoperită, iar patru în aer liber. Efectele apelor termale sunt extraordinare, mai ales pentru cei cu probleme ale oaselor. Totuși, Ștrandul Mihăieni este potrivit și pentru copii, ei se pot bucura de momente inedite pe tobogane. 

Băile termale de la Boghiș sunt situate la aproximativ aceeași distanță (30 de km) și sunt o adevărată oază de recuperare și relaxare pentru turiștii care îi vizitează anual. Boghiș Băi are, în prezent, patru bazine exterioare pentru adulți și copii, și un bazin interior. Îi puteți vizita pe parcursul întregului an.

Șimleul Silvaniei nu este doar un oraș deosebit, cu o istorie bine înrădăcinată și multe obiective care merită vizitate, ci este și celebru pentru calitatea superioară a șampaniei produse aici. Vă puteți plimba prin centrul orașului sau să vizitați obiectivele zonei, precum Cetatea Bathory, Mănăstirea Sfânta Treime și Biserica Romano-Catolică. Veți fi cu adevărat impresionat de frumusețea lor!

Castrul Roman din localitatea Moigrad-Porolissum a fost construit de împăratul Traian cu scopul de a bloca trecerea dinspre Munții Carpați spre Dacia Porolissensis. Este printre principalele atracții turistice din județul Sălaj. Cu ajutorul panourilor informative așezate lângă fiecare obiectiv veți afla întreaga istorie a locului. 

Rezervația Izvoarele Barcăului este un loc care merită admirat în toată splendoarea lui. Barcăul țâșnește din piatră seacă, iar apele proaspăt ieșite la suprafață formează o cascadă superbă, alături de alte cascade curgătoare, mai mici. O priveliște superbă!

Fiecare obiectiv turistic are farmecul lui aparte, astfel că rămâne la latitudinea voastră pe care îl veți alege prima dată. Poate decideți să veniți de mai multe ori la noi, pentru a vă putea bucura de fiecare. De ce nu?! J

Ne puteți contacta oricând pentru mai multe informații despre un sejur personalizat la Pensiunea Sophia. Noi vă așteptăm cu mare drag! 

 

0 comentarii

Lasa un comentariu